Penny Lane ble etter hvert en meget gammel cairn terrier dame. Hun ble født 8.3.1994 og var et lite nøste når vi hentet henne hjem til oss. Sjefen i hundeflokken var den gang vår labrador retriever Hårek. Han tok henne imot med stor ro og tålmodighet og lærte henne folkeskikk. 

Penny Lane døde i en alder av nesten 16 år høsten 2009.

 

Betten sind zum Schlafen da... 

Gode venner: Flat Mica, labrador Hårek og Penny Lane, vinter 94/95

Vi valgte cairn fordi rasen syntes å være robust og sykdommer som HD forekommer sjelden. I tillegg ønsket vi oss en liten hund som egnet seg for agility sammen med Else. Vi mener i dag at valget var riktig. 

Alle valper liker kos og kroppskontakt. En voksen cairn er mer tilbakeholdende med slikt og minner på dette område på en katt:

Penny Lane koste bare når hun selv ønsket det. Men hun ble mer og mer glad i kos med alderen.

 

Else begynte tidlig å trene agility med Penny Lane på en rolig og forsiktig måte og uten hopping.

Hun brukte enkle hjemmelagde hinder i vår hage.

Penny Lane var aldri spesielt rask på agilitybanen. Men hun tok hinderne som regel uten feil og var lett å lede. Else ble to ganger Rogalandmester med henne.

Men Penny hatet regnvær. Under en konkurranse i Ølen stakk hun av fra startlinien og rett til bilen.

Penny var tålmodig og oppmerksom, og den mest lydige av alle våre hunder, med mindre at det regnet ;-). 

I en alder av fire år ble hun meget syk. Hun hadde store smerter og ville ikke reise seg når vi kom med matfatet. Vi besøkte alle dyreklinikker i distriktet, men ingen dyrlege kunne hjelpe henne. Vi fryktet det verste... 

Etter nesten et år leste vi om en kiropraktor i Gjøvik som også behandlet hunder. Vi tok den lange turen, og han konstaterte at en av Pennys ryggvirvel var ute av ledd. Etter noen flere behandlinger var Penny Lane helt frisk igjen.

Penny Lane's sykdom motiverte Else til å lære alt om hundemassage.

Penny's LogoHver dag gledet vi oss når vi så hvor frisk og leken Penny Lane fremdeles var, selv om vi la merke til at hun ble eldre.

Penny Lane har skrevet mange morsomme kåserier på ekte Stavangerdialekt i Cairn Terrier Bladet under logoen til venstre. Hun er derfor blitt godt kjent blant folk som har en cairn.

På vår hjemmeside  "Alternativ Agility Trening"  kan du se litt mer av Penny Lane.

 


Her kommer et lite utvalg av bilder med Penny:

 

 

 

 


 

 Våre hunder

 Velkommen

 www.hundehobby.com